Χάγη-Γουάγκη: Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει το εθνικό ξεπούλημα με… χωροταξικό σχεδιασμό σε μια εθελούσια εθνική εξευτέλιση
Έχουμε ξεπεράσει κάθε λογική προδοσίας.
Πλέον, μιλάμε για εθνικό ρεκόρ υποτέλειας με πρωταγωνιστές τον Μητσοτάκη και τον Γεραπετρίτη, οι οποίοι – πολύ πιθανόν με τη «ευγενική» συγκατάθεση του Ερντογάν – αποφασίζουν να παραδώσουν τη χωροταξική μας κυριαρχία στη Χάγη!
Ναι, καλά διαβάσατε: όχι μόνο τα νησιά, τις θάλασσες και τα δικαιώματά μας, αλλά και ο… χωροταξικός σχεδιασμός πρέπει να περάσει από το φίλτρο ενός διεθνούς δικαστηρίου, επειδή η Τουρκία γαβγίζει και η κυβέρνηση… τρέχει να της σερβίρει το βούτυρο στο ψωμί.
Προσφυγή στη Χάγη» ή προσφυγή στη… ντροπή, αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι οι Έλληνες;
Ποτέ ξανά στην ιστορία της χώρας κανένας πρωθυπουργός, κανένας υπουργός Εξωτερικών δεν τόλμησε να κάνει τόσο εξευτελιστική χρήση του Διεθνούς Δικαίου για να δικαιολογήσει την αδυναμία του να υπερασπιστεί ακόμα και τα αδιαμφισβήτητα δικαιώματα της χώρας.
Αντί να στηριχτούν στις νομικές βάσεις που μας δίνει η Σύμβαση του ΝΟΗ, επιλέγουν να ταπεινώσουν τη χώρα μπροστά σε ένα δικαστήριο που δεν έχει καν δικαιοδοσία πάνω σε ζητήματα χωροταξικού σχεδιασμού!
Και ρωτάει κανείς: Γιατί;
Επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση «υποχρεώνει»;
Μα αν η ΕΕ μας έλεγε να πηδήξουμε από την Ακρόπολη, θα το κάναμε κι αυτό;
Ή μήπως η πραγματική «υποχρέωση» είναι να εξυπηρετήσουν άλλους… γείτονες;
Το πιο τρομερό δεν είναι ότι πάνε στη Χάγη.
Είναι ότι θέλουν να πάνε στη Χάγη για όλα!
Με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων «συνεργατών», η ΝΔ ετοιμάζει το μεγαλύτερο πολιτικό ξεπούλημα από το 1922: κάθε αμφισβητούμενο ζήτημα, κάθε αξίωμα της Τουρκίας, κάθε εθνικό μας δικαίωμα να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι και να καταλήγει στο ίδιο τραπέζι.
Και το αστείο; «Για να μην υπάρχει αμφισβήτηση από τον ελληνικό λαό»!
Δηλαδή, αν το πει η Χάγη, δεν μιλάμε άλλο;
Αν η Χάγη αποφασίσει ότι η Λέσβος είναι τουρκική, θα τη δώσουμε κιόλας;
Αν πει ότι ο Ερντογάν έχει δίκιο στο Αιγαίο, θα του στείλουμε και τα κλειδιά;
Δεν ξέρουμε πραγματικά αν υπάρχει «συγκυβέρνηση» με την Άγκυρα, αλλά σίγουρα υπάρχει συγκατάθεση.
Και αυτό θα το δούμε την επόμενη ημέρα.
Και όσο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι «φιλελεύθεροι σύμμαχοί» τους ετοιμάζουν την οδό προς την εθνική ήττα, ο ελληνικός λαός πρέπει να ξυπνήσει.
Δεν πρόκειται για απλή διαπραγμάτευση.
Πρόκειται για παράδοση.
Και η ερώτηση είναι απλή: Θα το επιτρέψουμε;
Ντροπή. Απλώς, ντροπή.
Φαντάζεστε τον Γεραπετρίτη να λέει: «Συγγνώμη, κύριε δικαστά, η Τουρκία θέλει και τον χωροταξικό σχεδιασμό… Τι λέτε, να της τον δώσουμε;»)
Ναι, Γουάγκη. Γιατί όχι; Όλα πάνε καλά!
(Καλό Πάσχα… με εθνική κυριαρχία, αν απομείνει).
Η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS, 1982) – γνωστή και ως Σύμβαση του ΝΟΗ (Ναυτιλιακής Οργάνωσης Ηνωμένων Εθνών) – είναι ο βασικός διεθνής νόμος που ρυθμίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των κρατών σε θαλάσσιες ζώνες.
Για την Ελλάδα, η Σύμβαση αυτή είναι κρίσιμη, αλλά και διφορούμενη, λόγω των ιδιαίτερων γεωγραφικών και γεωπολιτικών συνθηκών της.
Τι Λέει Συγκεκριμένα για την Ελλάδα;
- Αρχή Νησιωτικής Υποδομής (Νησιών = Στεριά)
Σύμφωνα με το άρθρο 121, τα νησιά (όπως τα ελληνικά) δημιουργούν θαλάσσιες ζώνες (εδαφικά ύδατα, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα) ίσες με αυτές της ηπειρωτικής χώρας.
Δηλαδή: Τα ελληνικά νησιά (π.χ. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος) έχουν πλήρη δικαίωμα σε 12 ναυτικά μίλια και σε ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).
- 12 Ναυτικά Μίλια (Εδαφικά Ύδατα)
Η Ελλάδα δικαιούται να επεκτείνει τα εδαφικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια (άρθρο 3), αλλά δεν το έχει κάνει λόγω τουρκικών απειλών (1995, «Casus belli»).
- ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη)
Στο άρθρο 57, η ΑΟΖ μπορεί να φτάνει 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές.
Πρόβλημα: Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση και αρνείται την εφαρμογή της για τα ελληνικά νησιά, ισχυριζόμενη ότι είναι «μικρά» και δεν δικαιούνται ΑΟΖ.
- Υφαλοκρηπίδα (Continental Shelf)
Στο άρθρο 76, η υφαλοκρηπίδα (πλούτο σε υδρογονάνθρακες) μπορεί να εκτείνεται πέρα από τα 200 μίλια, αν η γεωλογία το επιτρέπει.
Η Ελλάδα δικαιούται υφαλοκρηπίδα από τα νησιά της, αλλά η Τουρκία το αμφισβητεί.
Γιατί η Ελλάδα Δεν Χρησιμοποιεί Πλήρως τη Σύμβαση;
- Τουρκική Αντίσταση:Η Τουρκία δεν είναι μέλος της UNCLOS και δεν δέχεται τις διατάξεις της για τα ελληνικά νησιά.
- Διπλωματικός Φόβος:Η Ελλάδα δεν θέλει να εφαρμόσει 12 μίλια ή ΑΟΖ χωρίς συμφωνία, για να αποφύγει στρατιωτική ένταση.
- Πολιτική Ανικανότητα:Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν πιέσει διεθνώς για την πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης, παρά τις νομικές βάσεις που τους δίνει.
Η Σύμβαση Δίνει Δικαιώματα, Αλλά η Ελλάδα Δεν Τα Αξιοποιεί!
Η UNCLOS υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις, αλλά:
- Αντί να στηριχτεί σε αυτήν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τη Χάγη(διεθνή διαιτησία), όπου δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα εφαρμοστεί το Διεθνές Δίκαιο.
- Αντί να διεκδικήσει 12 μίλια και ΑΟΖ, μιλάμε για «χωροταξικό σχεδιασμό»(!), σαν να ζητάμε άδεια για να έχουμε κυριαρχία στις θάλασσες μας.
Είναι σαν να έχεις το Σύνταγμα υπέρ σου, αλλά να ζητάς από τον εχθρό σου να σου πει πώς να το ερμηνεύσεις!
(Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Τουρκία γελάει και γιατί μας γλεντάει…)
Comments are closed.